The Point är ett smart hus. Det är flexibelt och byggt för att kunna anpassas efter det enskilda företagets behov och önskemål. Men hur flexibelt är flexibelt egentligen? Nu reder vi ut begreppen tillsammans.
The Point är ett hus som har premium som lägsta nivå. I detta ligger bland annat möjligheten för dig att få vara med på resan och skapa din egen planlösning redan innan huset är färdigbyggt.
”Vill du till exempel ha en skybar i ena hörnan eller en interntrappa mellan två våningar, finns det stora fördelar att tidigt inleda en diskussion. Då kan vi planera för det och på så sätt spara både tid och pengar och göra det möjligt för kunden att få exakt det kontor de är ute efter”, säger Martin Samuelsson som är ansvarig för hyresgästanpassningar i The Point.
Magnus Rydstern är arkitekt och tar tillsammans med hyresgästen och oss fram en planlösning som är optimal för kunden.
”Det varierar mycket kring hur specifik man är kring sina önskemål i den inledande diskussionen om sin planlösning. En del vet precis vad de vill ha och där får man göra det man kan för få till det i verkligheten. Andra behöver mer hjälp och vägledning till att hitta sin optimala layout för kontoret. Det roligaste med att jobba med planlösningarna i The Point är att både få inspirera och bli inspirerad”, berättar Magnus.
Exempel på planlösningar, klicka här.
I dag är en kontorsyta mer än bara en yta.
Martin Samuelsson berättar att han märker en stor medvetenhet hos företagen där man vid en kontorsflytt ser en chans att skapa en miljö där medarbetarna mår bra och vill vara.
”Idag gör tekniken det möjligt för oss att utföra vårt arbete i stort sett var som helst och kontoret som mötesplats blir allt viktigare. Oavsett om du vill ha öppen, stängd eller blandad planlösning är många väldigt måna om att hitta den planlösning och inredning som gör det attraktivt för medarbetarna att vara på jobbet.”
I många nyproduktionsprojekt har du möjlighet att påverka din planlösning men få byggnader erbjuder lika hög flexibilitet som The Point. Här blir planlösningar tekniskt sett väldigt bra eftersom fönstersättningen är modulindelad vilket gör det lätt att dela in våningsplanen i mindre ytor. I huset har redan flera aktörer tecknat sig för ytor ner mot 150 kvm. Just mindre ytor är något man märker stor efterfrågan på i malmömarknaden.
”Det känns väldigt roligt att kunna erbjuda även små hyresgäster kontor i Malmös nya landmärke. Eftersom vi har ett nära samarbete med Quality Hotel View som expanderar sin konferensavdelning in i The Point, har man här möjlighet att boka konferensrum på ett smidigt sätt. Det gör att man kanske inte behöver planera in det där stora konferensrummet för 30 personer, som man bara använder två gånger om året. På så sätt kan man spara in på kontorsytan och därmed även spara pengar på sin kontorsflytt”, avslutar Martin Samuelsson.
Ett inkluderande hus
The Point blir ett inkluderande hus, där företagens behov får styra och där olika aktörer ges möjlighet att skapa sitt nya kontor. På ett par av våningsplanen erbjuder co-working operatören Regus ännu mindre ytor. Mixen av storlekar på hyresgäster kommer skapa en härlig dynamik i huset som vi hoppas kommer gynna hyresgästernas affär och leda till att nya samarbeten skapas.
För de som vill ha hjälp med att fylla sin planlösning med det bästa innehållet i form av möbler och färger, samarbetar vi med branschens bästa aktörer. Mer om detta kommer i nästa artikel.