Kommunikation i världsklass

Ett ögonkast till stationen. En kopp kaffe till Kastrup. Ett ögonblick från övriga Europa.

När vi vill presentera The Point så kan vi slänga oss med många snygga uttryck. Det är nästan oundvikligt att låta klyschig och säljande eftersom The Point faktiskt är placerat på ett väldigt optimalt läge. Men vad menar vi då med kommunikation i världsklass? Vi tar nu en närmre titt på det tillsammans med vår uthyrare Jenny Wohlfart.

”Det är ingen överdrift att påstå att Hyllie är på väg att bli det nya näringslivsnavet i Malmö och Skåne. Fler och fler huvudkontor hittar också hit till Hyllie. En anledning är förstås den absoluta närheten till Kastrup, Köpenhamn och kommunikationerna i övrigt. Station Hyllie är den järnvägsstation som ligger närmast Öresundsbron och det innebär att du kan nästintill gå torrskod mellan The Point till Tokyo”, säger Jenny.

Se filmen om The Point. 

Om navet

I Hyllie ansluter stationen även till Citytunneln. Alla länståg, alltså Pågatåg och Öresundståg, stannar också vid stationen. En del pågatåg har också station Hyllie som slutstation, medan Öresundstågen fortsätter till Danmark. Därmed har station Hyllie tagit över Malmö centralstations roll som slutstation för ej genomgående tåg. Stationen är dessutom en knutpunkt för lokala och regionala busslinjer – bland annat till och från Trelleborg, Vellinge, Skanör och Falsterbo.

Jenny berättar att ”den som ska till och från Kastrup eller till och från Malmö city hinner max med en kopp kaffe på färden, om inte kaffet är för varmt vill säga.”

 

Geografiska läget

Förutom tågen och bussarna är all annan kommunikation väl omhändertagen i Hyllie. Påfarten till motorvägen är närmsta granne och dessutom finns det gott om cykelparkering för den som vill kombinera jobb, motion och miljötänk. Bästa sättet att beskriva det geografiska läget för The Point är – ”mitt i”. Med andra ord: mitt i Hyllie City. Här tornar The Point, Malmös högsta kontorshus med sina 110 meter, upp sig mellan Hyllie Boulevard, Hyllie Allé och Arenagatan, precis intill Hyllie stationstorg. Närbelägna byggnader är bland annat Malmö Arena, köpcentrumet Emporia och Malmömässan. Alla tre ligger alldeles intill stationen.

För att hitta till The Point så förklarar Jenny att det är bara att gå upp från stationen och där ”pang”, där är det, den del av Malmös skyline som sträcker sig 110 meter upp i luften. Huset på Sveriges tröskel som lever upp till sitt löfte, att vara just vad det heter ”The Point”.

Fyll i formuläret här om du vill bli kontaktad om ditt framtida läge.