Pressmeddelande – Peab och Volito hyr ut till Sandvik i kontorshuset The Point i Malmö

Nu hyr nästa börsnoterade bolag kontorsytor i The Point. I februari 2022 flyttar delar av Sandvik in på ett eget våningsplan i Malmös landmärke The Point, mitt på Hyllie.

– Vi ser fram emot att kunna välkomna ytterligare ett starkt bolag till The Point. Genom att kunna erbjuda flexibla ytor på ett logistiskt smart läge, kan vi tillgodose Sandviks behov både nu och i framtiden. Kraften i att samla såhär många starka bolag i ett och samma hus attraherar fler och fler, konstaterar Peter Härle, fastighetschef The Point.

Just nu pågår planeringen av Sandviks lokaler på våning 24 i det 29 våningar höga huset. Det blir ett modernt kontor med en tilltalande design.

– I The Point får vi ett modernt kontor som vi kunnat anpassa utifrån de behov vi har med miljövänliga och flexibla lösningar. Med läget i regionen Malmö och Köpenhamn finns det även goda möjligheter att attrahera spjutspetskompetens till vår verksamhet. Samt att närheten till en internationell flygplats gör det smidigt för våra kunder och långväga kollegor att besöka oss, säger Anders Svensson, Chef för affärsområde Sandvik Rock Processing Solutions.

I The Point sitter idag ca 80 hyresgäster från olika branscher, bland annat DNB Bank, Brenntag, Höganäs, Telenor, Heidelberg Cement, Hilti och BMI Group. Huset är sammanbyggt med Quality Hotell View och har en egen reception som erbjuder hyresgästerna tjänster som posthantering, fikabeställningar, kemtvätt eller bokning av extra konferensrum.

 

The Point ägs till hälften av Peab och till hälften av Volito Fastigheter AB.

Fakta The Point:

  • Total kontorsyta: 25 500 kvm
  • Minsta möjliga kontorsyta: 150 kvm
  • Våningar: 29
  • Höjd: 110 meter
  • Utemiljöer: Direkt närhet till kommande stadsdelspark
  • Faciliteter: Omklädning och dusch. Möjlighet att hyra extra konferensrum via Quality Hotel View.

 

The Point