”Rent kommunikationsmässigt är Hyllie perfekt”

”Rent kommunikationsmässigt är Hyllie perfekt”

I juni flyttar Scandinavian Cosmetics in i The Point i Hyllie. Från att ha suttit i Fosie ser HR-chefen Anna Orup tillsammans med sina kollegor fram emot att flytta huvudkontoret till nya fräscha lokaler på 26:e och 27:e våningen.


Anna Orup är HR-chef på Scandinavian Cosmetics. FOTO: Scandinavian Cosmetics

– Vi är mitt i en förändringsresa. Vi är representerade i Sverige, Danmark och Norge, och förra året centraliserade vi vårt lager till Sverige. Nästa steg i resan är att vi ska flytta huvudkontoret till nya kontorslokaler, och då letade vi efter ett läge som var mer strategiskt, och modernare lokaler som möjliggör faciliteter för våra medarbetare, säger Anna Orup.

De hittade allt detta i Hyllie.

– Vi ser Malmö som navet, och för oss var det viktigt att hitta ett läge för vårt huvudkontor som är lätt att ta sig till. Rent kommunikationsmässigt är Hyllie perfekt, vill man ta bilen kan man göra det, men man kan också ställa bilen hemma och ta tåget eller bussen, och bor man i Malmö kan man cykla från stan. Hållbarhetsaspekten är också viktig för oss. Och smidigheten i närheten till Kastrup – när vi får besök av våra internationella varumärkesägare kan de enkelt ta sig till oss.

Samarbetar med många kända märken – som Versace

Scandinavian Cosmetics är en av Skandinaviens största aktörer inom skönhet med samarbeten med de största globala märkena såsom Clarins, Versace, Sensai, Shiseido, Isadora med flera.

När företaget nu ska flytta in i nya lokaler inreder de för att kunna lyfta fram sina varumärkesägare på bästa sätt.

– Vi flyttar in i en modern lokal som vi inreder ganska neutralt, för att det är det enklaste att laborera med för att lyfta fram våra produkter. Vi har fått hjälp av en inredningsbyrå, och vi har haft en jättebra dialog med Peab och Volito från start, som såg till att vi bland annat fick vår studio precis som vi ville ha den. Det har gått jättefort, vi skrev på i december och flyttar in 1 juni, säger Group CEO Joakim Johnsson.

Kontoret kommer till största delen att vara ett öppet kontorslandskap där alla medarbetare får plats:

– Vi ville inte bygga en massa rum i nya lokaler, det möjliggör inte för tillväxt på samma sätt. Alla är inte på kontoret samtidigt, men där finns plats för alla och vår primära arbetsplats är kontoret. Alla ska känna att de har en kontorsplats att gå till.


Utsikten från nya kontoret leder hela vägen till Köpenhamn. FOTO: The Point

Hotellgrannen är en stor fördel

Att Quality View Hotel hänger samman med The Point ser Anna Orup och Joakim Johnsson som en jättestor fördel:

– Vi jobbar mycket med utbildning, konferenser och interna större möten. Nu behöver vi inte tillhandahålla stora utbildningslokaler själva, har vi konferenser så kan vi använda oss av hotellet, och när våra varumärkesägare kommer på besök kan de bo på hotellet precis i anslutning till vårt kontor. Att The Point dessutom tillhandahåller en reception tycker vi också är en jättestor fördel, det känns väldigt tryggt, smidigt och säkert.


The Point är Nordens högsta kontorshus, 110 meter högt. FOTO: The Point
Denna artikel är framtagen av Bonnier News Brand Studio. Du kan även läsa den här: https://www.sydsvenskan.se/2022-03-16/rent-kommunikationsmassigt-ar-hyllie-perfekt