29/01/2021

”Flytten till The Point blev ett stort lyft för arbetsmiljön”

Lyckad förening av idrott och näringsliv

För rekryterings- och bemanningsföretaget Performiq gick flyttlasset knappt 100 meter. De ville ha skräddarsydda lokaler som passade deras växande verksamhet – utan att behöva lämna Hyllie. Beslutet om att flytta in i The Point fattades snabbt och nu sitter de åtta våningar upp med ostörd utsikt över Öresundsbron och ett stort mervärde enligt företaget.  –Det blev ett stort lyft för arbetsmiljön, tycker kontorschef Karolina Björkander.   

På väggen hänger inramade fotografier föreställande personer i olika sportsammanhang; ridning, golf, skidåkning och fotboll. Alla har de en sak gemensamt. Människorna är en del av Performiqs personal. Ett specialiserat företag som enbart bemannar och rekryterar folk med idrottsbakgrund. Enligt dem har de allra bästa kandidaterna idrottens egenskaper, som främst kännetecknas av stark laganda, ansvarstagande, engagemang och vinnarinstinkt.

Karolina Björkander är kontorschef i Malmö och en av dem som stod i spetsen för valet av The Point. För henne har fotbollen alltid varit en naturlig del av livet, precis som golf och skidåkning som hon också har arbetat med. Många av företagets konsulter hittar de genom samarbetet de har med olika föreningar, där personer som har satsat på sin idrottskarriär vill ha ett arbete vid sidan av.

– Det är en stor mission för oss att kunna ge tillbaka till idrotten som vi alla kommer ifrån och känner så mycket för. Det är så härligt att kunna kombinera. Att få prata och andas idrott medan man arbetar, berättar Karolina med stor entusiasm.

Kontorschef Karolina Björkander berättar att på kontoret finns foton på alla medarbetarna när de utövar sin favoritidrott.

Ni har funnits på Hyllie i några år nu. Vad är det som gör att ni trivs så bra?

– Hyllie som område är oslagbart. Vi ville utan tvekan vara kvar här. Våra säljare kommer snabbt ut på motorvägen för att träffa kunder, det är lätt för personalen att pendla och smidigt för alla kandidater som vi har på besök under normala omständigheter. Nu har vi ju tyvärr inte haft så många fysiska möten, tillägger hon.

Karolina berättar vidare om den enorma utvecklingen hon har upplevt sedan hon såg Hyllie för första gången 2012.

– Då fanns det ingenting här. Det kändes nästan som en heldagsutflykt att komma hit, men nu börjar Hyllie smälta allt mer ihop med centrum. Vi har fått ett riktigt businesscenter, ett Silicon Valley i Hyllie, skrattar Karolina.

Hur kom det sig att det blev just The Point och hur gick tankarna kring det?

– Företaget växte enormt så vi behövde helt enkelt nya lokaler. Jag fick tips om The Point via en kontakt på Peab som jag känner sedan tidigare och kort därefter fick vi en visning av Jenny Wohlfart. Det kändes jättebra direkt. För oss var det viktigt med flexibiliteten, att kunna påverka inredningen. Vi behöver små samtalsrum för intervjuer.

Vi ville också slippa att renovera. Jag har flyttat in i två nyproduktionsboenden privat och det blev lite samma här, att få välja allt från bänkskiva till golv. Det var en jätterolig process att få vara med om.

Blev utfallet som ni hoppades?

–Ja. Vi har verkligen fått ett kontor där vi kan fortsätta växa och som gett oss ett stort lyft i vår arbetsmiljö. Att sitta i en proffsig kontorsbyggnad sätter en professionell prägel på hela företaget. Oavsett storlek på företag är vi nog alla ute efter den känslan som besökare upplever här. Det höjer kvalitetsstämpeln och vi är stolta över att kunna förmedla att vi sitter i The Point. Sedan är utsikten såklart fantastisk. Från mitt skrivbord ser jag rakt ut över Öresundsbron, tillägger hon.

Beslutet om att flytta togs 2019 och processen drogs igång, när allt var ”guld och gröna skogar” som Karolina uttrycker det. När sedan det nya året och pandemin kom blev det en hård smäll och ett mycket speciellt år att genomföra en flytt. Hon tycker att det fungerade väldigt bra trots allt. Den 1 juni gick packade de upp lådorna på åttonde våningen.

Vad ser ni fram emot att kunna nyttja mer genom samarbetet med Quality Hotel View?   

– När det är business as usual igen ser jag fram emot att njuta av en god frukost, beställa upp till morgonmötet och ta med kunderna till restaurangen och äta lunch tillsammans. Jag ser också fram emot att ha kickoffer och boka hotellets konferensrum till möten. Det längtar vi efter, säger Karolina.

Perfomiq ser också fram emot ett ökat samspel mellan hyresgästerna och hoppas på lite gemensamma aktiviteter som after works, seminarium och workshops. Att det blir en naturlig koppling och kontakt.

– Vi kan ju alla vara potentiella kunder till varandra, menar Karolina.

Idag är det glest befolkat på kontoren men Karolina ser ljust på att det snart förändras och tror att det blir mer kontakt mellan grannarna helt automatiskt snart. Hon ser fram emot enkla saker som småprat i hissen. På frågan om det finns en framtida drömgranne svarar hon att det vore fantastiskt om en stor kundtjänst flyttade in som de fick bemanna.

Vad är det mest positiva som har hänt under det gångna året för ert företag?

– Den digitala utvecklingen har varit bra för vår bransch. De där mötena som var svåra att få till har blivit så mycket enklare. Om man har sökt ett jobb på annan ort är det inte lätt att få ihop en biltur fram och tillbaka på en arbetsdag för en timmes intervju. Nu är det accepterat att man sköter mötet digitalt. När man väl är inne på kontoret och träffas får alla en extra boost av det!

Läs mer om Performiq och deras tjänster på performiq.se